DJ Shuffle wint dj-contest 2022

Afbeelding
DJ Shuffle

Op zaterdag 2 april 2022 hield Beir-Total haar jaarlijkse DJ-contest in de Pastorie te Kapellen. Ook dit jaar is er na een heuse strijd weer een winnaar bekend die op zaterdag 7 mei het festival opent met zijn of haar heerlijke beats. Na een pittige finale wist Ben Thijs, ook wel bekend als DJ Shuffle de overwinning binnen te slepen. Hij is 22, woont in Antwerpen en zit in zijn 3de jaar marketing op de Karel de Grote Hogeschool.

 

 

Dj-carriere

Ben's dj-carrière begon twee jaar terug, vlak voordat de COVID-19 pandemie insloeg. Hij verteld dat hij hierdoor weinig kansen heeft gekregen om zich voor een publiek te tonen. Dit hield hem niet tegen, al snel kocht hij een draaitafel en oefende hij thuis op zijn kamer. Hij was de typische ‘bedroom dj’. Vanaf het moment dat iedereen terug zijn ‘kot’ uit mocht kreeg hij voor het eerst de kans om te draaien in een studentenkroeg in Antwerpen. Sindsdien probeert hij zichzelf te ontplooien en neemt hij deel aan dj-contests, waaronder die van Beir-Total.

Ben beschrijft zijn muziekgenre voornamelijk als commercieel maar ook een mengeling van pop en tech-house. Hij merkt dat de combinatie van deze twee goed werkt bij het publiek en dat ze ervan genieten om hier op te dansen. Hiermee probeert hij zichzelf te onderscheiden van andere DJ’s. Zijn grootste inspiratiebron is Martin Garrix, zoveel succes op een jonge leeftijd.

 

Niet de eerste keer

Het is niet de eerste keer dat Ben heeft meegedaan met de dj-contest van Beir-Total. In 2019 heeft het opkomende talent ook zijn kans gewaagd maar was hij helaas niet door de voorselectie geraakt. Hij is er van overtuigd dat dit kwam door de weinige ervaring die hij toen had.

Dit jaar nam hij wederom opnieuw deel en viel hij door de nodige oefening en inspanning wel in de prijzen. De jongeman geeft eerlijk toe dat hij aardig verrast was om één van de acht finalisten te zijn. Zonder de hulp en steun van zijn vrienden en trouwe volgers in de finale stemronde was dit zeker niet gelukt zegt hij.

 

Aftellen naar 7 mei

Ben is aan het aftellen en verheugt zich alvast enorm op Beir-Total 2022 op zaterdag 7 mei. Zijn verwachtingen voor de nieuwe editie liggen hoog omdat hij weet hoe indrukwekkend de vorige editie was. Hij zal vol spanning op ons podium staan maar, hij gaat vooral genieten van het moment, het podium en het publiek.

Heb je nog geen tickets gekocht voor Beir-Total? Haast je dan snel naar onze ticketshop voordat je te laat bent!